ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΜΣ «ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 KΤΗΡΙΟ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»
Επετειακή εκδήλωση του ΠΜΣ «Σχολική Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας

Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχολική Ψυχολογία» και τα 25 χρόνια του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας, Ε.Κ.Π.Α. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 στο κτήριο «Κωστής Παλαμάς».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Γ. Σιάσος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας Καθηγητής κ. Σ. Τάνταρος και η Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Σχολική Ψυχολογία» και του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας Καθηγήτρια κ. Χ. Χατζηχρήστου. Ακολούθησε ομιλία της κ. Χ. Χατζηχρήστου με τίτλο: «Π.Μ.Σ. “Σχολική Ψυχολογία” και Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας: Μία διαχρονική πορεία συνεργασίας, διασύνδεσης και εξέλιξης» και παρουσίαση του επετειακού λευκώματος. Στη συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Μ.Σ. «Σχολική Ψυχολογία», Καθηγητή κ. Σ. Τάνταρο, Καθηγήτρια κ. Αικ. Γκαρή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Δ. Φιλιππάτου και Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Α. Λαμπροπούλου και από την Υπεύθυνη της Πρακτικής Άσκησης, Δρ. Β. Νικολοπούλου, Ε.ΔΙ.Π.

Παρεμβάσεις έγιναν και από τους και τις αποφοίτους του Π.Μ.Σ. «Σχολική Ψυχολογία» κ. Θ. Υφαντή (Δρ. Σχολικής Ψυχολογίας, Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δ΄ Αθήνας), κ. Α. Καπετάνιου (Προϊσταμένη 2ου Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Δ΄ Αθήνας), κ. Α. Μουταβελή (Δρ. Ειδικής Αγωγής, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης) και κ. Δ. Αθανασίου, (Υποψ. Δρ. Σχολικής Ψυχολογίας, Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης Ανατολική Αττική). Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικά αποσπάσματα από τους κ. Π. Γεωργοπάλη (φλάουτο) και κ. Γ. Σταθέα (βιολί), μεταπτυχιακούς φοιτητές του Π.Μ.Σ. «Σχολική Ψυχολογία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Ψυχολογίας, απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Π.Μ.Σ. «Σχολική Ψυχολογία. Στην  επετειακή εκδήλωση αναδείχθηκε η πορεία, η εξέλιξη και η προοπτική της σχολικής ψυχολογίας σε ένα κλίμα συγκίνησης όπως αποδόθηκε στο περιεχόμενο των ομιλιών. Επίσης, η εκδήλωση αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία και τόπο συνάντησης ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών που μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες  συνδεδεμένες με  δράσεις και εφαρμογές της σχολικής ψυχολογίας στη σχολική κοινότητα.

 

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες